In de omgeving van Le Rêve Provençal

Er is genoeg te doen in de omgeving van Le Rêve Provençal. Of je nu van wandelen, fietsen, nietsdoen, kastelen of provençaalse markten houdt.

Lavendel

Wie aan de Provence denkt, denkt vanzelfsprekend direct aan lavendel. De lavendelvelden staan van ongeveer half juni tot half juli in bloei. Bijgaand kaartje van Les routes de la lavande laat zien vanaf wanneer en waar de lavendel bloeit en geoogst wordt.

In Nyons kan de lavendeldistilleerderij Bleu Provence bezocht worden. Er worden rondleidingen gegeven en er kunnen heel veel verschillende producten met lavendel gekocht worden.

Bloeitijd lavendel in de Provence
De wijngaarden van Vinsobres met de Mont Ventoux op de achtergrond

Wijn & olijfolie

Le rêve provençal is omgeven door – veelal biologische – wijngaarden en olijfboomgaarden, waar ter plekke wijn of olijfolie gekocht kan worden.

Tip: Het Office du Tourisme in Mirabel-aux-Baronnies is ook een verkooppunt van lokale wijnen en olijfolie. Het leuke is, is dat je er deze wijnen en olijfoliën gratis kunt proeven. Een aanrader.

Watertappen tijdens een fietstocht in de Drôme Provençale
De Col de Pègue fietsen
Fietsen in Pernes-les-Fontaines
De Col d'Ey fietsen

Fietsen in de Provence

De streek is door de Mont Ventoux vanzelfsprekend bekend bij fietsers. Le Rêve Provençal bevindt zich op maar 20 km van Malaucène. Maar er is nog zoveel meer te fietsen dan alleen de Mont Ventoux. Niet alleen op de racefiets, maar ook op de mountainbike. Voor de mountainbikers hebben wij een gids met routes klaarliggen in de gîte.

Uitstapjes vanaf Le Rêve Provençal

Er is veel te zien en te doen in de omgeving van Le Rêve Provençal. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor gezinnen.

Er zijn leuke wandelingen te maken. In de gîte ligt een wandelgids. Er kan zelfs door een rivier gewandeld worden; de Gorges de Toulourenc. Dit is heerlijk bij warm weer. Tijdens de wandeling kan er op een van de strandjes gepicknickt worden. Vertrekpunt: bruggetje over de rivier Toulourenc bij het dorpje Veaux.

Nabij Remuzat is het mogelijk om van heel dichtbij een gierenkolonie met verschillende soorten gieren te observeren.

Een klimpark in de bomen is in het bos boven Nyons te vinden. En nabij Buis-les-Baronnies is er een via ferrata.

Wandelen in de Gorges du Toulourenc
Het kasteel van Grignan

Een kasteel bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden: Grignan, Suze la Rousse (met wijnuniversiteit) of het stoere kasteel van Barroux.

Kinderen kunnen leren zeep maken bij de lavendeldistilleerderij Bleu Provence in Nyons.

In de nabijheid van Le Rêve Provençal zijn ook 2 zwemparadijzen. Die van camping Le Sagittaire (3,6 km) en Nyonsoleïado in Nyons (8 km).

Markten

Naar de markt gaan hoort natuurlijk bij een vakantie in de Provence. Het is ook een prima mogelijkheid om de leuke dorpen en stadjes in de buurt van Le Rêve Provençal te bezoeken. De meeste markten beginnen ‘s morgens heel vroeg en zijn rond het middaguur over.

Maandag
Tulette (18 km) / Bédoin (30 km)

Dinsdag
Vaison-la-Romaine (10 km) / Grignan (32 km)

Woensdag
Buis-les-Baronnies (23 km) / Valréas (18 km)

Donderdag
Mirabel aux Baronnies (heel klein, maar wel leuk) / Nyons (8 km) / Séguret (donderdagavond tot 26 augustus 2021, 19 km)

Vrijdag
Pierrelatte (43 km) / Carpentras (36 km)

Zaterdag
Grillon (29 km) / Vaison-la-Romaine (groente en fruit)

Zondag
Nyons (8 km) / Isle-sur-la-Sorgue (56 km) / Carpentras / Orange / Jonquières /
Mornas / Vaison-la-Romaine

Tip: Ga in het hoogseizoen vroeg naar de wat grotere markten zoals die van Nyons en Vaison-la-Romaine.

Een bezoek aan een markt kan vaak prima gecombineerd worden met een ander uitstapje. Enkele ideeën:

In Vaison-la-Romaine: bezoek de  Romeinse ruïnes, en de Romeinse brug en de oude, middeleeuwste stad.

Meer te doen in Grignan: Bezoek van het kasteel van Grignan, het grootste renaissance kasteel in zuidoost Frankrijk.

Bezoek onderweg naar Buis-les-Baronnies de Chapelle Notre-Dame-de-Consolation in Pierrelongue, een op een 23 meter hoge rots gebouwde kerk.

Valréas is een enclave van het departement Vaucluse in het departement de Drôme. Onderweg naar Valréas is het dorpje Vinsobres een bezoek meer dan waard.

In Nyons is ontzettend veel te zien en te doen. Je kunt er eenvoudig een dag doorbrengen. Zo is er bijvoorbeeld een olijfmuseum en de eerdergenoemde lavendeldistilleerderij. Verder zijn er veel leuke restaurantjes en de mooie Randonne toren.

Seguret heeft het label Plus beaux villages de france, die wordt toegekend aan de allermooiste dorpjes van Frankrijk.

In Pierrelatte bevindt zich ook de Ferme aux Crocodiles, ofwel de krokodillenboerderij. Waar overigens niet alleen krokodillen, maar bijvoorbeeld ook vogels, vissen en slangen te zien zijn.

Grillon is een mooi Middeleeuws dorp.

Een bezoek aan Isle-sur-la-Sorgue is erg leuk. Een bloem- en waterrijke plaats. In de nabijheid is Fontaine-de-Vaucluse, de bron en karstbron van de rivier de Vaucluse.

Zin gekregen in vakantie?

Neem dan nu contact met ons op om te reserveren.